دارو برای رفع گرفتگی بینی
زمانی که بینی دچار احتقان (گرفتگی) شده باشد، داروهای ضداحتقان کمک خوبی هستند.
دارو برای رفع گرفتگی بینی:
زمانی که بینی دچار احتقان (گرفتگی) شده باشد، داروهای ضداحتقان کمک خوبی هستند. آنها التهاب را در راه های بینی کم می کنند و اجازه می دهند فرد راحت تر از راه بینی تنفس کند. دو نوع داروی ضداحتقان وجود دارد:
ضد احتقان های خوراکی:
قرص ها و شربت هایی مانند فنیل افرین و سودوافدرین ضداحتقان های خوراکی محسوب می شوند. این داروها آثار ضداحتقان خوبی دارند اما مانند همه داروها عوارضی هم دارند مثلا تهوع، گیجی و مشکل خواب. باوجودی که می توان این داروها را بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد اما بهتر است از داروساز داروخانه در مورد نحوه و مقدار مصرف آن سوال شود. افراد با فشارخون بالا، دیابت، مشکل قلبی و تیرویید هم بهتر است قبل از مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنند. زنان باردار و شیرده نیز باید قبل از مصرف هر دارویی از پزشک یا داروساز اطلاعات لازم را کسب کنند.
سودوافدرین (به انگلیسی: Pseudoephedrine)
رده درمانی: ضداحتقان سمپاتومیمتیک .
اشکال دارویی: قرص، شربت
سودوافدرین یک ترکیب ضداحتقان است که در سرماخوردگی و در درمان احتقان بینی یا سینوسها، مجرای شیپور استاش، التهاب سروزی گوش میانی، رینیت وازوموتور و اختلال عملکرد گوش میانی بدلیل تغییرات فشار جو استفاده میشود.سودوافدرین یا ترکیبات مشابه آن (مانند فنیل افرین) در اغلب قرصها و شربتهای سرماخوردگی نیز وجود دارد.
اسپری بینی ضداحتقان (مانند فنیل افرین):
در این روش دارو را مستقیم به داخل بینی اسپری می کنند و باعث کم شدن گرفتگی بینی می شود. این دارو نیز عوارضی مشابه نوع خوراکی آن دارد. به علاوه ممکن است باعث سوزش و خشکی بینی شود. مصرف اسپری های بینی ضداحتقان، نباید بیش از ۳ روز پشت سر هم ادامه پیدا کند چون باعث بدتر شدن وضعیت احتقان می شود.
فنیل افرین (به انگلیسی: Phenylephrine)
رده درمانی: داروهای سمپاتومیمتیک
اشکال دارویی: قطره، افشانه، قرص و آمپول
فنیل افرین یکی از رایج ترین ضد احتقانهای بینی است و در بسیاری از فراوردههای موضعی برای برطرف کردن نشانههای آلرژی و سرماخوردگی وجود دارد و جزء برخی از قرصهای ضد سرماخوردگی است. این دارو با منقبض کردن رگهای خونی داخل چشم میتواند التهاب ملتحمه را کاهش دهد. فنیل افرین برای گشادکردن مردمک در حین معاینات و جراحی چشم و نیز درمان افت شدید فشارخون بکار میرود.
نظرات (۰)